×

Fout

insufficient image data in file `/var/www/htdocs/regui/public/n3920/cache/preview/20529b06eec4c24ee5dc8df8f9ed9796.jpg' @ error/jpeg.c/ReadJPEGImage/1117
insufficient image data in file `/var/www/htdocs/regui/public/n3920/cache/preview/20529b06eec4c24ee5dc8df8f9ed9796.jpg' @ error/jpeg.c/ReadJPEGImage/1117

Parel der Voorkempen Oldtimerrit  2018

Zondag 26 augustus werd traditiegetrouw de "Parel der Voorkempen Oldtimerrit" gereden.

Volgens steeds dezelfde formule, worden er enkel voertuigen toegelaten van vóór 1940. Ook dit jaar was het oudste voertuig een driewieler van 1898 "Frère Achè". De Stevens uit 1905 en Ford T van 1912 waren ook weer van de partij.

 

Dit jaar waren twee "Mineva's "Ons Antwerps Erfgoed"  (in de glorieperiode werkten in de Antwerpse fabriek 6000 mensen) en een unieke Rolls Roys de nieuwkomers.

 

Verder konden vele andere prachtige Ford-en  en andere oldtimers bewonderd worden.

De rondrit, begeleid door vier motorrijders, vertrok van het Lodewijck de Vochtplein in 's-Gravenwezel en ging langs mooie landelijke wegen in Schotenhof, 's-Gravenwezel en Schilde naar Frisomat in Wijnegem.

 Daar konden de deelnemers proeven van Frisomat's wijn uit eigen wijngaard in Wijnegem. Bovendien konden ze ook kennis maken met de vele constructies die Frisomat kan uitvoeren. In een prachtige futuristische toonzaal werden ze door de eigenaars rondgeleid.

 

Vandaar werd terug naar het dorpshuis in 's-Gravenwezel gereden voor het middagmaal. 

In de namiddag werd via 's-Gravenwezel naar Malle gereden waar men te gast was op het vliegveld van Malle. Hier werd door de inrichters een drankje en gebak aangeboden.

 

Van daar trok de karavaan naar Hoevenijs Den Achtersten Dries in Zoersel om de puttekes nog te vullen.

Spijtig dat daarna het weer omsloeg, wegens de regen moesten de kappen van de auto's dichtgelegd worden.  De oudste wagens hebben echter niet zo veel bescherming  wegens het ontbreken van zijramen. Gelukkig bleef het bij enkele buitjes. 

Na aankomst in 's-Gravenwezel was iedereen ervan overtuigd dat ze weer in de watten gelegd waren door Corneel en Annie. Ook  de kinderen, kleinkinderen en de helpers werden door de deelnemers bedankt voor een geslaagde rondrit. Bij het verlaten van de zaal kreeg iedereen nog een aandenken.

 

Fotogallerij

Klik op foto om te vergroten

 

{gallery}afbeelding/parel_der_voorkempen_OTR_2018{/gallery}

Terug

 

 

Joomla templates by a4joomla